Mit jelent a svájci salakpálya?

Mit jelent a svájci salakpálya?

Többen is kérdezték tőlünk, hogy mire is gondolunk amikor azt írjuk, hogy svájci salakpályákat építettünk. Miben mások ezek, mint az itthon bevált pályák? Nos, a különbség egyszerre szembetűnő és észrevehetetlen. A 45 évnyi teniszpálya építési tapasztalattal rendelkező Joseph Tenisplatzbau csapatának saját fejlesztéséről van szó, amit ők Swiss Court® technológiának neveztek el, és az ITF két csillagos minősítést adott rá.

Miben más egy Swiss Court® teniszpálya?

Ránézésre semmiben. Érzetre is pontosan olyan, mint egy vadonatúj, jó minőségű salak pálya – Játék közben nem fogod észrevenni a különbséget! Ezt tapasztalatból tudjuk, a profi versenyzőknek sem tűnik fel. Ez persze felveti a kérdést, hogy akkor miért ilyet építettünk? Erre nem a salakpályák jó tulajdonságai között kell keresni a választ, hanem az ellenkező irányban: A svájci salakpályák minősége sokkal konstansabban, és jelentősen kevesebb időráfordítással fenntartható.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

  • A szerkezetnek és a téglapornak köszönhetően nincsenek elpattanó labdák,
  • se lábnyom alakú gödrök a pályán,
  • nincsen tavaszi leállás a karbantartás miatt,
  • sokkal rövidebb szünetet kell tartani egy esőzés után,
  • a felszíni fagyok sem rontják a pálya tulajdonságait,
  • gyakorlatilag egész évben folyamatosan használható.

Az esővel és a fagyással kapcsolatos tulajdonságokat persze nagyon nehezen fogjuk tudni kipróbálni, hiszen jelenleg minden pályánk egy fűtött csarnokban van. A többit viszont te is ellenőrizheted nálunk.

A Joseph Tenisplatzbau csapatáról

A svájci gyökerekkel rendelkező családi vállalkozás az elmúlt 45 évben teniszpályák karbantartásával és építésével foglalkozott. Ezalatt több különböző saját fejlesztésű technológiát is volt idejük kikisérletezni, összesen 500 pályát burkoltak már le ilyen megoldásokkal. Ezek közül 220 db készült Swiss Court® technológiával, ami 18 éve bizonyít, főként Svájcban.

 

Reméljük, hogy sikerült kedvet csinálnunk a pályáink kipróbáláshoz. Foglalás, vagy további kérdés kapcsán vedd fel velünk a kapcsolatot!

Klimasevszky András: +36 20 526 9032
Varga Edina: +36 30 221 9381
Vagy írj nekünk levelet az info@musketastenisz.hu címre!

Megosztás